Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
FENIX Protector s.r.o. Menu

Taktickou výbavu pro Armádu a Policii České republiky vyrábí česká společnost FENIX Protector

7. 10. 2022

Společnost FENIX Protector spadá do skupiny STV a patří mezi nejvýznamnější výrobce a dodavatele taktického vybavení pro bezpečnostní složky v České republice, zejména Armádu ČR (AČR) a Policii ČR (PČR). Své výrobky dodává i zákazníkům v zahraničí (např. Slovensko, Rakousko) ale i koncovým uživatelům.

 

„V Novém Kníně produkty vznikají od prvního návrhu až po finální realizaci. Produkty jsou navrhovány a vyvíjeny ve spolupráci se speciálními jednotkami a testovány v reálných bojových podmínkách. Jedná se o taktické vybavení typu nosiče balistických plátů a balistické vesty, bojové opasky, pouzdra, batohy,“ říká Vítězslav Kus, jednatel společnosti FENIX Protector.

Do armády společnost FENIX Protector dodává nízkoprofilové nosiče i další výstroj – bojové opasky 2018 a pouzdra. Úspěšně proběhla i první dodávka balistických zásahových přileb s neprůstřelným hledím pro českou policii, doplňující již dodávané policejní taktické nosiče Démon.

 

Dlouho očekávaná vychytávka – nosič plátů NPNTV
Moderní nízkoprofilový nosič plátů vznikl na základě požadavků AČR a Vojenské policie. Zadáním bylo navrhnout nosič balistických plátů, který umožní vedení vysoce mobilních bojových operací se vším příslušenstvím, které voják potřebuje a zároveň umožňuje i skryté nošení. A přesně takový je nízkoprofilový nosič taktické výstroje (NPNTV). Je lehký, přizpůsobitelný, nabízející nejvyšší úroveň balistické ochrany zároveň rychlost a mobilitu při vedení boje.

Nosiče balistických plátů používají výsadkové, průzkumné nebo speciální jednotky, u kterých mobilita hraje rozhodující roli. Jedním z útvarů, který nízkoprofilový nosič taktické výstroje používá od samého začátku, a podílel se na jeho vzniku, je 43. výsadkový pluk z Chrudimi.

„Dobře se mi s ním provádí aeromobilní činnosti, včetně slanění technikou fast rope,“ říká zástupce velitele pluku, pan pplk. Ivo Zelinka.

Nejsou vidět, ale jsou nepostradatelné – bojové opasky a sumky 
Bojové opasky a pouzdra (sumky) na zásobníky, granáty a jiné pomůcky, jsou prvky výstroje, které jsou méně viditelné, ale jejich vlastnosti a funkčnost jsou pro vojáky velmi důležité. Společnost FENIX Protector tyto produkty v České republice vyvíjí s využitím technologií, které odpovídají nejnáročnějším požadavkům.

„Ozbrojeným silám jsme dodaly již desítky tisíc kusů opasků a pouzder různých typů. Bojový opasek vz.2018 byl vyvinutý na základě specifikace AČR, prošel vojenskými testy funkčnosti a od té doby je standardním vybavením každého vojáka,“ doplňuje Vítězslav Kus.

Nenápadný ale multifunkční, takový je batoh Magnus  

Batoh Magnus byl vyvinut ve spolupráci s operátory speciálních sil. Má uhlazený kvádrový profil a na celém povrchu je MOLLE vazba vyřezávána laserovou technologií (tzv. „laser-cut“). Po celém obvodu je dvoucestný zip, který umožňuje batoh rozepnout po celé délce. Vnitřní prostor tvoří jedna velká komora pokrytá mechovou (smyčkovou) částí suchého zipu. Hlavní materiál použitý na batohu je osvědčená Cordura.

Batoh je multifunkční a každý specialista (střelec, radista, zdravotník) si ho může poskládat podle svých potřeb. Záda batohu jsou uzpůsobena k nošení s balistickou vestou. Bederní pás je měkčený, pokrytý 3D síťovinou a odnímatelný.

Soldato team batoh testoval v bojových podmínkách s verdiktem: „U batohu Magnus musíme jednoznačně vyzdvihnout jako perfektní kompatibilitu s balistickou vestou a masivní bederák, který skutečně funguje a dává tak odpočinout ramenům.“

Společnost FENIX Protector sleduje aktuální trendy u nás i ve světě a je v neustálém kontaktu s koncovým uživatelem. Sbírá tak podněty a zkušenosti a využívá je pro další vývoj nových produktů a vylepšení stávajícího produktového portfolia.

Zdroj: hn.cz

Přidat nový komentář

Osobních údajů

Komentáře

Nebyl přidán žádný komentář.